Uw meubels niet verven, beitsen of bedekken.

De meest gebruikelijke manier om vintage meubels er weer als nieuw uit te laten zien is door ze te verven. Uw investering is nu echter volledig veranderd en niet meer zo bruikbaar. De afwerking, kleur en textuur van het oorspronkelijke hout zijn nu volledig vernietigd, en het is mogelijk dat de verf na verloop van tijd vervaagt. Als u een meubelstuk heeft waar u van houdt, maar het is verbleekt, is het eerste wat u moet doen het wassen. Oude vlekken en stoflagen zullen gemakkelijk afslijten als u ze gewoon met een spons of doek afspoelt. Breng ook een laag afdichtmiddel aan om te voorkomen dat het meubilair in de toekomst verbleekt. Een andere veelgebruikte manier om uw meubels er weer als nieuw uit te laten zien is door ze te beitsen. Met de juiste beitsen kunt u ook de kleur van het meubilair aanpassen aan uw smaak. Dit zal echter ook het oorspronkelijke hout en de afwerking veranderen. Als je een meubelstuk hebt waar je van houdt, maar het is verbleekt, is het eerste wat je moet doen het wassen. Oude vlekken en stoflagen slijten gemakkelijk weg als u ze gewoon met een spons of doek afspoelt. Breng ook een laag afdichtmiddel aan om te voorkomen dat het meubilair in de toekomst verbleekt.

Vintage meubels

Verbeter het hang- en sluitwerk.

Gestripte hardware en trim kan vaak tweedehands worden gevonden tegen een redelijke prijs. Als je een oude kast of lade hebt die je mooi vindt maar die een gedateerde knop of handvat heeft, overweeg dan om die te vervangen door een modernere versie. U kunt het hout ook verven zodat het bij de rest van het meubel past. Zoals met de meeste dingen geldt ook hier: hoe ouder het meubelstuk, hoe waardevoller het waarschijnlijk is. Wees op uw hoede voor de aankoop van een heel oud meubelstuk, want de prijs kan veel lager zijn dan u verwacht.

Reparatie en onderhoud

U kunt veel waarde aan een meubelstuk toevoegen door het te gebruiken om dingen in op te bergen of uit te stallen. Er zijn veel manieren om oude meubels op deze manier te gebruiken, van het gebruiken van een oude kledingkast als opbergkast in een logeerkamer tot het ombouwen van een oud bureau tot een knutselruimte. Een andere manier om waarde toe te voegen aan een oud meubelstuk is door het te repareren. Er zijn veel dingen die kunnen worden gedaan om een oud meubelstuk in goede staat te houden, van het repareren van losse of kapotte onderdelen, het afschuren van ruwe randen tot het overspuiten van het meubelstuk met een hoogwaardige beschermende afwerking. U kunt zelfs proberen een aantal doe-het-zelfreparatieprojecten uit te voeren, zoals het herstellen van een gebroken ladegeleider of het repareren van een kapotte lade.

Voeg een laag dichtheid en stijl toe.

U kunt een laag dichtheid en stijl toevoegen aan elk oud meubelstuk en ook waarde toevoegen door het te verven met een neutrale kleur. U kunt ook een laag van stijl toevoegen aan een oud meubelstuk door het toevoegen van nieuwe hardware en trim. U kunt alle soorten decoratieve hardware toevoegen, van gordijnroedes, kroonluchters of hangmanden tot wandkunst, lampen of kussens. U kunt een oud meubelstuk een stijllaag geven door nieuw beslag en sierlijsten aan te brengen. U kunt elk soort decoratieve hardware toevoegen, zoals gordijnroedes, kroonluchters of hangende manden tot wandkunst, lampen of kussens. U kunt een oud meubelstuk een stijllaag geven door nieuw beslag en sierlijsten aan te brengen. U kunt elk soort decoratieve hardware, zoals gordijnroedes, kroonluchters of opknoping manden aan kunst aan de muur, lampen of kussens toevoegen.

Gebruik verlichtingsarmaturen en kunst.

U kunt elk oud meubelstuk een laagje stijl geven door nieuwe verlichtingsarmaturen en kunst toe te voegen. Als je een oude lamp hebt die je mooi vindt, maar die te klein is voor de ruimte, kun je nieuwe verlichting en een nieuwe lampenkap toevoegen zodat het een hele nieuwe lamp lijkt. U kunt ook oude verlichtingsarmaturen hergebruiken om er uw favoriete kunstwerken in te zetten. Als u een oude kast hebt die u mooi vindt, maar die te klein is voor de ruimte, kunt u nieuwe verlichting en een nieuwe lampenkap toevoegen zodat het lijkt alsof het een hele nieuwe lamp is.

Houd een rommelmarkt, consignatie of veiling.

Je kunt elk oud meubelstuk een extra laagje stijl geven door er nieuwe meubels in te zetten. U kunt ook een laag van stijl toevoegen aan elk oud meubelstuk door het toevoegen van nieuwe meubels en het ontwerpen van een nieuwe look voor het interieur. Een van de beste manieren om waarde toe te voegen aan een oud meubelstuk is om het in consignatie of op een veiling te verkopen. Als je een oud meubelstuk hebt dat je graag wilt verkopen, kun je het het beste in consignatie geven. Dit betekent dat je het item namens de eigenaar verkoopt en een deel van de opbrengst krijgt. Op deze manier houdt u een deel van het geld, terwijl de oorspronkelijke eigenaar geld verdient aan zijn voorwerp. Als u een oud meubelstuk hebt dat u wilt verkopen, kunt u het het beste in consignatie geven. Dit betekent dat u het voorwerp namens de eigenaar verkoopt en een deel van de opbrengst krijgt. Zo houdt u een deel van het geld, terwijl de oorspronkelijke eigenaar geld verdient aan zijn voorwerp. U kunt elk oud meubelstuk een extra laagje stijl geven door er nieuwe meubels in te zetten. U kunt ook een laag van stijl toe te voegen aan een oude meubelstuk door het toevoegen van nieuwe meubels en het ontwerpen van een nieuwe look voor het interieur.

Conclusie.

Het verzorgen van vintage meubels hoeft niet de bank te breken. U kunt uw stukken als nieuw houden door ze uit de buurt te houden van de elementen, zoals direct zonlicht en agressieve chemicaliƫn. U kunt ook waarde toevoegen aan oude meubels door ze te strippen, te repareren en op te knappen en nieuwe hardware en sierlijsten toe te voegen.

Er zijn veel manieren om oude meubels te hergebruiken en waarde aan uw huis toe te voegen zonder veel geld uit te geven. Door uw ogen open te houden voor tweedehandswinkels en online marktplaatsen kunt u kwaliteitsmeubelen vinden voor een fractie van hun winkelprijs.