Meubels uit die tijd werden gebruikt, hadden een weloverwogen frame en gaven een warm gevoel. De keukentafel bijvoorbeeld, een van mijn eetkamerstukken, was gemaakt van een zware balk gelast op triplex dat losjes was vastgespijkerd aan het boven- en achterblad van de tafel. Het was verder bedekt met een laag parLevel decoutie om te fungeren als een multiplex achterwand. Er was een kleine onderlaag van rubber voet die uit de basis stak om het meer gedempt te maken voor het eten.

Wat interessant is, ik zou deze tafel nooit voor zoveel hebben genomen. Dit was een klassiek en duur stuk uit de jaren 1980 en ouder – voordat kunststoffen de markt voor duur meubilair veroverden. Toen ik deze tafel eind jaren '80 kocht, kostte hij waarschijnlijk zo'n acht cijfers. Ik heb niet veel gezien van de recente vervanging, want ik heb nog verschillende van deze tafels ergens in mijn huis. Het heeft een geweldige vintage uitstraling.

Het origineel vormt echter een probleem. Het is niet modieus en schreeuwt niet eigentijds. De blik van verzamelaars en voorbijgangers in soortgelijke categorieën lijken deze modellen in de loop der jaren te hebben vernield en naar behoefte te hebben verbouwd. Dit vertelt echter niet echt de kronieken van die tijd. Het uiterlijk kan ik alleen maar gissen, maar het heeft zeker geen vintage sensatie. Ik ben nu in de 80 en wat er uitziet als een middeloud meubelstuk is voor mij nog even mooi en elegant als in de jaren 70

Ik heb het gevoel dat ik, door zowel het origineel te kopen als het te vervangen door nieuwe producten, het gevoel van textuur in mijn huis behoud. Ik ben momenteel een boek aan het lezen over de immorele en vrouwelijke voordelen van het moderne leven die voor afwisseling en verandering zorgen.

Wat heeft de toekomst voor ons in petto, nu mensen de machines van deze wereld gebruiken? Ik denk dat naarmate computers een prominentere plaats innemen in hun dagelijks leven, de levensstijl zal veranderen en de inrichting van het huis zal veranderen om meer geschikt voor hen te zijn. Ik zal niet proberen te raden wat de volgende reeks trends op het gebied van woninginrichting zal zijn, maar dit weet ik wel – ik denk dat in het begin van de jaren '90 een paar couturiers probeerden om stoelen van de acrylplaneet aan het publiek te presenteren. Ik vraag me af waar ze de inspiratie vandaan haalden? Hoewel ik het toen geweldig vond om met klanten te praten om de stoel in glorieus detail te bespreken, denk ik dat vandaag de dag een meer ongedwongen aanpak nodig is. Op de een of andere manier vind ik dat het tentoonstellen van een basismeubel gewoon eentonig wordt.

Wie heeft op dit moment de kassa op zich om meubels te verkopen?

De Brocante collectie lijkt goed te zijn voor iemand, meestal verzamelaars, die geïnteresseerd is in de fijne details van een meubelstuk – er lijkt echter een trend te zijn voor beursgenoteerde meubelfabrikanten in het algemeen die meer geïnteresseerd zijn in het verkopen van de droom. Dit kan behoorlijk verontrustend zijn voor de decorateur, maar het kan het beste worden gezien als het bieden van een zeer high-end optie op basis van de details die u nodig heeft – als u een 13e eeuwse sofa te koop heeft, vermeld deze dan onder uw leren eetkamerstoelen.

Kent u uw plaatselijke ambachtsman?

Als dit iets is wat u graag zou willen doen, zult u verbaasd zijn hoe nuttig een bekwame ambachtsman kan zijn. Ik ken mensen die droomkamers voor hun huis hebben gebouwd, maar doen zij ook de moeite om de kamers die zij bouwen goed te stofferen? De kwaliteit van elk project zal een goede indicator zijn. Als u denkt dat u het niet zelf kunt, raad ik u aan om het zelf te betalen, tenzij u een extreem gelukkige bouwer bent.

Wie is verantwoordelijk voor het beheer van uw huis decorateur behoeften?

Dat bent u meestal zelf, tenzij u al een fantastische binnenhuisarchitect heeft die veelzijdig is. Als u een open geest hebt, kunt u uw eigen ontwerpen tot ver in de 21e eeuw blijven verfijnen. Er zijn natuurlijk allerlei specialisaties die een verschil zullen maken voor uw huis en het hangt uiteindelijk af van uw persoonlijke voorkeuren. Als u het moeilijk vindt om tijd te vinden om creatief te zijn en van uw kamer te genieten, vraag dan of er iemand kan komen om u te helpen. Soms, als ik de tijd heb gehad om een kamer te bekijken en af te maken, heb ik een nieuw meubelstuk gevonden dat ik eigenlijk al een tijdje niet meer wilde hebben.

Als u de bovenstaande punten in gedachten houdt als het gaat om het bouwen van uw droomhuis, zult u op weg zijn naar het bereiken van uw persoonlijke huis ontwerp doelen.