Vintage meubels

Vintage meubels is gemakkelijk te herkennen aan zijn karakteristieke stijl en robuuste constructie. Het is ook een van de hotste trends in de woninginrichting van dit moment, vooral onder millennials en Gen Zers. Een toenemend aantal jonge volwassenen kiest ervoor om in kleinere, stedelijke ruimtes te wonen met minder opslag- en kastruimte. Kleinere huizen betekenen ook kleinere meubels die perfect zijn om een gezellige sfeer te creëren zonder dat dit ten koste gaat van stijl of comfort. Vintage meubels kunnen in wezen tegelijkertijd kunst en functioneel zijn – waarom zou je genoegen nemen met nieuwe meubels als je betaalbare tweedehands opties kunt vinden die net zo stijlvol zijn?

De geschiedenis van oude meubels

Veel oude meubelstukken hebben generaties lang overleefd, en met een goede reden – de kwaliteit van het vakmanschap en de materialen die zijn gebruikt om ze te maken is iets dat vandaag de dag niet kan worden gereproduceerd. Hoewel veel vintage stukken meer decoratief zijn dan modern meubilair, kunnen ze meestal met een beetje TLC in hun oorspronkelijke staat worden hersteld. Terwijl de meeste meubels in de Verenigde Staten tot de jaren 1940 in eigen land werden gemaakt, werden meubels uit de jaren 1950 en eerder meestal in Europa gemaakt. Naarmate de vraag naar meubelen in de jaren 1950 en 1960 toenam, ontstonden er overal in de Verenigde Staten en Azië meubelfabrieken. Meubels die in deze periode in de Verenigde Staten werden gemaakt, maakten gebruik van hout van mindere kwaliteit en waren niet zo stevig als meubels die in het begin van de 20e eeuw werden gemaakt. Ondanks deze verschillen kunnen tweedehands meubelen uit het begin van de 20e eeuw op veilingen zeer hoge prijzen opbrengen.

Hoe vind ik vintage meubels

De beste plek om je jacht op vintage meubels te beginnen is op een plaatselijke rommelmarkt, garageverkoop of tweedehandswinkel. U kunt ook rondkijken op Craigslist, eBay of Etsy voor tweedehands artikelen. U kunt ook zoeken naar gesloten antiek- of tweedehandswinkels bij u in de buurt. Lokale antiekwinkels hebben vaak een selectie van vintage meubels die ze misschien bereid zijn om deel te nemen tegen een spotprijs. Probeer waar mogelijk een bezoek te brengen aan het huis van de verkoper om de meubels persoonlijk te bekijken. Zo krijgt u een beter idee van de staat van het meubelstuk en hoe het in uw huis zal passen.

Waar vind ik vintage meubels

Antiekwinkels of tweedehandswinkels – Misschien vind je in een antiekwinkel een ruwe diamant, maar houd er rekening mee dat de prijs waarschijnlijk de gebreken weerspiegelt. Kringloopwinkels – Kringloopwinkels zijn een geweldige plek om vintage meubels te vinden, vooral als je bereid bent om de tijd te nemen om de rekken af te struinen. Kijk uit voor spullen die beschadigd zijn tijdens het transport, want deze kunnen een goede deal zijn als je de vaardigheden hebt om ze te repareren. EBay – EBay heeft een grote selectie van vintage meubels, maar de conditie en kwaliteit van de stukken kan sterk variëren. Zorg ervoor dat je de beschrijving van de verkoper zorgvuldig leest en bekijk zoveel mogelijk foto’s om een beter idee te krijgen van wat je krijgt. Craigslist – Terwijl Craigslist is een geweldige plek om bijna alles wat je nodig hebt te vinden, is het belangrijk om te onthouden dat je zal worden de aankoop van deze items van een vreemdeling. Altijd ontmoeten in een openbare plaats, en zorg ervoor dat contant geld of een cheque mee te nemen.

Voordelen van het kopen van oude meubels

Naast de voor de hand liggende nostalgie en esthetische voordelen, worden vintage meubels ook geleverd met materialen en vakmanschap van hogere kwaliteit dan moderne meubels. Veel vintage stukken kunnen gemakkelijk worden opgeknapt of gerepareerd, en de materialen die worden gebruikt om ze te maken zijn vaak duurzamer dan moderne meubels. Als u ervoor kiest om een antiek meubelstuk te kopen, hebt u een uniek stuk met een mooi verhaal.